L’Àfrica Race es presenta a Catalunya

Africa Eco Race 14El veterà i mite dakarià Réné Metge va ser el tòtem encarregat de presentar l’Àfrica Eco Race a Catalunya. La prova, que vol mantenir l’esperit de’n Thierry Sabine unint París –o França- amb Dakar, la capital del Senegal, es manté al calendari tot i la crisi, ja arriba a la seva sisena edició i comença a crèixer el nombre d’inscrits a la cursa.

Sí, al principi, i com a “alternativa” al Dakar, va passar per moments molt magres: tot i donar-li recoltzament mites com Aubert Auriol i Jean-Louis Schlesser, el global dels participants en moto-cotxe-camió no arribaven a una quarantena. L’any passat, però, la xifra començava a ser notable i aquest any, les previsions fan goig. Tot i això, segueixen els dubtes que coincidir en dates amb el Dakar a Sudamèrica, és una bona decissió. No només per pilots, també per les assistències i el ressò mediàtic que acaba tenint la cursa, ja que al mes de gener, al món del motor, res més hi té cabuda que no sigui el Dakar… de l’ASO.

Però Réné Metge va mostrar les imatges que tots recordavem de fa més de cinc anys, quan el desert africà formava part de la gran aventura del ral.li, el més dur del món. Éren, però, imatges de l’any passat. Suggerents, com sempre, amb la seguretat d’enguany (GPS, Iritrack, Sentinel,… helicòpter medicalitzat, vehicles mèdics…) i un recorregut per Marroc, Mauritània i Senegal que acaba al mític Llac Rosa de la capital, Dakar.

La prova començarà el 31 de desembre a Nador (Marroc) després d’haver fer les verificacions administratives i tècniques al sud de França. L’intenció és agafar un ferry a Sète en direcció Marroc i allà, durant el trajecte, fer el briefing a tots els participants. La prova, després d’haver creuat Marroc, Mauritània i Senegal, i d’haver fet un dia de descans el 5 de gener, s’acabarà l’11 de gener, com dèiem al Llac Rosa.AFRICA ECO RACE

Amb Metge, hi havia també els encarregats de fer els road-book de la prova, l’arxiconegut Josep Maria Servià i la seva dona, la Fina Román, i també Veronique, qui s’ocupa de la relació amb els participants. La presentació va poder portar-se a terme gràcies a Jordi Inglés, de Massoni Sport, qui fa de corresponsal de la prova a Espanya i qui es va encarregar de la convocatòria. L’acte es va dur a terme a Sant Cugat del Vallès.

Els preus de participació són, aproximadament –depèn de les dates d’inscripció i altres complements-: 12.500 euros per moto/quad (inclòs 1 pilot), 19.600 euros per cotxe amb 2 persones, 28.700 euros camió amb 3 persones.

TAGS: , , ,