Terranova, Gonçalves i Jacinto guanyan al Marroc

14102013-Foto-marroc-5Avui ha finalitzat el Rallye Oilibya du Maroc amb la victòria en cotxes de l’argentí Orlando Terranova, la portuguesa Elisabete Jacinto en camions i Paulo Golçalves en motos.

La carrera en motos arrencava amb la novetat de ser l’última prova puntuable per al Campionat del Món FIM. Marc Coma i Paulo Gonçalves s’ho jugaven tot en aquesta carrera i la balança s’ha decantat pel costat del portuguès.  Mar Coma ja va declarar abans de la cursa que la seva intenció era posar a punt la nova KTM450pel Dakar i si es podia, lluitar pel campionat. Gonçalves arribava amb l’equip HRC al complet i amb la nova moto de ral.li de 450cc de la marca japonesa. Entre Joan Barreda i el lusità s’han repartit les victòries d’etapa copant l’equip HRC la primera posició en totes i cadascuna de les etapes, sent la victòria final per a Paulo, per davant de Marc seguits del de Castelló Joan Barreda. La lluita en el Dakar entre els pilots de KTM i els de Honda serà molt interessant malgrat que encara hem de descobrir la fiabilitat de la Yamaha del franco andorrà Despres.

16102013-000000000303En les quatre rodes, victòria d’Orlando Terranova al volant d’un MINI All4 Racing de l’equip X-*raid. El seu principal rival a l’inici de la carrera va ser l’holandès Ben Trinke que deixava pista lliure als MINI quen va bolcar el seu Ford HRX, o millor dit l’ex Mitsubishi Racing Lancer reconvertit. Patrick Sireyjol va agafar el relleu de l’holandès i va intentar posar-li  difícil al de Mendoza. Una penalització per un excés de velocitat de Orly deixava al francès amb moltes opcions per fer-se amb la victòria però en l’última jornada el pilot del MINI ha posat el peu a la post i s’ha alçat amb la victòria final amb gairebé deu minuts d’avantatge per davant el Buggy de Patrick. Vasiliev ha finalitzat tercer, encara que para això el rus s’ha fet amb un MINI, deixant de costat la seva G-Force Proto. Segons ens han confirmat des de Sant Petersburg, Vasiliev ha deixat l’equip rus G-Force, per la qual cosa seria probable que estigués en la sortida del Dakar amb un MINI.

En camions, poca oposició per a la portuguesaElisabete Jacinto que es va encimbellar pel cap alt alt de la classificació en el primer dia i ningú ha estat capaç de avançar-la.

La participació de pilots de parla catalana de la cursa ha estat més aviat escassa, nemést la destacada actuació del pilot d’Avià Marc Coma i de Joan Barreda, acabant tots dos en el podi. En cotxes, l’andorrà Josep Roca no ha acabat la cursa perquè el motor de la seva Hilux es va trencar.