Nani Roma guanya el Dakar en cotxes.

1801NaniLa presència de Marc Coma i Jordi Viladoms a la part alta de la clasificació de motos i de Nani Roma en cotxes, deu anys després del seu darrer triomf sobre dues rodes, representa un ple al quinze de l’escola catalana en l’edició 2014.

Edició apart per als cotxes. Després d’un inici sorprenent amb la 6ª victòria en un Dakar per al portuguès Carlos Sousa, que suposava la 1ª per a una escuderia xinesa, *Haval, la 36ª edició del ral·li-raid més gran del món va mantenir en suspens a l’afició fins a la 13ª i última especial. Des d’actuacions espectaculars per part del Buggy SMG de Carlos Sainz, vencedor de 2 especials i capdavanter de la general al final de la 4ª etapa, però obligat a abandonar després de sortir-se de la pista en l’etapa 10; fins a la regularitat sempre destacable de Giniel de Villiers, l’únic que, com comença a ser costum, aconsegueix arribar fins al final per intentar fer ombra als Minis. Ara que parlem dels Minis, excel·lent actuació de Joan Nani Roma que ha aconseguit aguantar al capdavant de la classificació, malgrat que Peterhansel no l’hi va posar fàcil.

Al final, i gairebé com era d’esperar, Mini desfila per Valparaíso havent col·locat a 5 dels seus 11 vehicles en carrera en el Top 6, tres d’ells en el podi, i aconseguint a més que els 11 creuin la línia final de meta. Un balanç que parla per si solament d’aquesta excel·lent combinació de mestratge tècnic i gestió esportiva. En efecte, abans que Nani Roma pogués assaborir el seu 1ª victòria en el Dakar de cotxes 10 anys després d’haver-ho guanyat a lloms d’una moto, la qual cosa ho converteix en el tercer pilot de la història que aconsegueix tal gesta després d’Hubert Auriol i Stéphane Peterhansel, el de Folgueroles ha demostrat tenir nervis d’acer després de veure que Sven Quandt donava ordres d’equip a Antofagasta, que aquestes ordres no es respectaven l’endemà i que, per fi, l’últim dia, quan el català va sortir a recuperar el temps, el francès va aixecar el peu i va deixar entrar a Nani per davant d’ell a la arribada de la darrera especial. Cosa que també varen fer Nasser Al-Attiyah i Lucas Cruz tercers.

Xavier Foj i Nacho Santamaria han aconseguit acabar el Dakar desprès de quasi abandonar per un problema a l’alimentació del Land Cruiser. No han revalidat la victòria de T2 però sí que han fet podi acabant tercers per darrere dels dos Toyota de l’equip Autobody.