Nani Roma, Joan Barreda i Pep Vila son els favorits per guanyar la Baja Aragó

2107naniAhir es va desvetllar la llista d’inscrits de la Baja Aragó amb moltes novetats i sorpreses, sobretot en la categoria de cotxes on la prova aragonesa ha reunit a la flor i nata de l’especialitat, només falten els Peugeot 2008DKR per tenir un avançament a Terol del que es viurà en el Dakar al gener.

Mini X-raid tindrà sis cotxes amb el líder del mundial, Vladimir Vasilyev i el guanyador del Dakar, Joan “Nani” Roma, Toyota Overdrive amb cinc cotxes i altres unitats en mans privades, South Racing amb les Ford Ranger, Wevers amb dos HRX Ford en mans de Al-Attiyah i Álvarez, Joan Roca amb el Schlesser 4×4, els equips capdavanters del CERTT (Zaragoza, Servià, Gracia, Fuertes, Gaig, Recuenco…) així com nombrosa representació europea de Portugal, Hongria, Itàlia, o Rússia i Kazakistan. Un total de 67 cotxes en lliça oferiran als aficionats una gran carrera on la victòria es vendrà caríssima a causa de l’altíssim nivell dels participants. Amb tretze equips prioritaris FIA estem davant la millor inscripció d’una prova mundialista fins avui, creiem que solament el Marroc superarà aquesta xifra en ser l’últim test seriós en dunes abans del Dakar.

0501barredaA la categoria de motos, destacar l’absència dels pilots KTM (Coma i Viladoms) sent el gran favorit Joan Barreda (HRC) Farrés, els bessons Escalé, Guasch, Pellicer, Rouso o Zanotti seran els seus rivals en la lluita pel ceptre de la Baja . Rosa Romero i Laia Sanz tampoc han volgut perdre’s la Baja Aragó així com nombrosos pilots de Enduro i Quads que s’uniran a la gran festa del Off Road a Terol.

Tampoc faltaran els camions amb Pep Vila com a principal favorit amb l’ Iveco DeRooy fent equip amb el seu fill Miquel Vila. Segons ha pogut saber Rallyraid.cat l’organització de la Baja ha estat en contacte amb l’equip Kamaz per intentar portar a algun dels potents camions de l’equip rus, però la coincidència de dates amb una de les proves del Campionat Rus, que substitueix al Silk Way Ral·li, no ha permès comptar amb els camions que han dominat el Dakar en els últims anys.